Srečko Koklič

Življenjepis: rojen 1962 v Celju, 1996 – 1999 študij višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Bled, smer gostinstvo. Zaposlen na turistično gostinski zbornici Slovenije. Pokriva področje gostinstva, sodeloval pri pripravi prvih smernic HACCP in nato tudi pri prenovi smernic. Predsednik področnega odbora za poklicne standarde Storitve na Centru RS za poklicno izobraževanje. Aktivno vključen v prenove šolskih programov področje gostinstva in turizma in pri pripravi NPK na področju stroke. Na strokovnem področju več kot 20 let opravljal funkcijo sekretarja Društva kuharjev Slovenije, krajše obdobje predsedoval društvu, 2006 – 2014 opravljal mednarodno funkcijo kontinentalnega direktorja WACS za južno Evropo, kjer bil vpet v mednarodne aktivnosti področja gastronomije.
Pedagoško delo: 1985 – 1995 zaposlen kot strokovni učitelj na srednji šoli za gostinstvo in turizem Ljubljana.  Od 1998 zunanji strokovni sodelavec CDI Univerzum Ljubljana (Centra za dopisno izobraževanje- univerzum, šola za odrasle)